Kredittkort
Kredittkort

Hva skjer om flyselskapet du har bestilt drømmereisen din med skulle gå konkurs? For det første vil du ikke din reiseforsikring dekke noen kostnader i forbindelse med en konkurs, og har du betalt turen din kontant eller med bankkort, kan du havne i en uheldig situasjon der du risikerer å miste alle pengene dine og drømmeferien. Med et kredittkort kan du unngå dette helt, selv om flyselskapet går konkurs.

Betal flyreisen med kredittkort

Betaler du flyreisen med kredittkort er du sikret mot utgifter ved en konkurs gjennom bank- og finansloven. Du må selv stille krav til banken som har utstedt kortet, men det er en mye mer smidig sak å få tilbake pengene fra et kredittkortselskap enn en vanlig bank, da pengene du har brukt til å betale for flyreisen din er penger du har lånt fra banken, og ikke dine egne penger. Dersom du har kjøpt billetten med et vanlig debetkort må du selv melde inn kravet om tilbakebetaling av pengene dine til konkursboet i selskapet. Ofte havner dette ingen vei, da de med størst krav blir prioritert. Er du usikker på om et flyselskap kan gå konkurs, bør du altså alltid bestille reisen din med kredittkort.

Flere fordeler med kredittkort

Det er flere fordeler ved å bestille reisen din med kredittkort. Ikke bare er det enkelt å få igjen pengene dersom du skulle være så uheldig å oppleve at flyselskapet går konkurs, men du vil også nyte godt av en reiseforsikring som ligger i kortet om alt går som det skal. De aller fleste kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring når du bestiller minst 50% av ferien din med kortet. Dermed er du trygg på reisen også når flyene går slik de skal.