Kredittkort
Kredittkort

Mange går rundt med et kredittkort tilknyttet VISA. Dette er ikke navnet på kortet, men navnet på systemet pengene overføres gjennom. VISA er altså et selskap som holder på med internetsystemer og sikre betalingsmetoder. Kortet er det utstederne som har ansvaret for.

VISA og banken

Kredittkortet er altså tilknyttet et betalingssystem, og det er her VISA kommer inn. De leverer en betalingstjeneste til bankene som utsteder kredittkort. VISA har ansvaret for å levere gode løsninger opp mot internett og sikker betaling, samt betalingsterminaler og annen teknologi. Dette gjør de også opp mot brukerstedene gjennom lokale samarbeidspartnere. Alt som gjelder selve kortet ditt er det banken som styrer, det være seg gebyrer eller renter. Gebyrer en må betale på brukersteder for å betale med VISA er det brukerstedene som har lagt på kjøpet ditt. Så neste gang du klager på dyre gebyrer kan det være greit vite at dette er ikke VISA som har bestemt.

Nye betalingsordninger

Den teknologiske utviklingen går rasende fort og VISA gjør sitt beste for å henge med. De leter stadig etter nyere og enkle løsninger for brukerne av systemet. I 2013 lanserte de VISA kontaktløs, VISA mobil kontaktløs og VISA personlige betalinger. Disse er enda ikke kommet over hele verden, eller hele Norge, men sakte men sikkert vil vi finne de flere steder. Systemene de kaller kontaktløs er virkelig lettvinte. Det vil si at du kan holde kredittkortet eller mobilen foran en spesiell betalingsterminal. Terminalen leser av informasjonen den trenger, og det uten at du drar kortet. Rett og slett bare holder det foran skanneren. Hvor veien går videre etter dette vil være spennende å se både for bank og brukere.